Was de WIC winstgevend?
West-Indische Compagnie Ondanks dat de WIC nooit erg winstgevend was, wisten ze het toch voor elkaar te krijgen om 6 Antilliaanse eilanden en Suriname te veroveren. Ook werd Nieuw-Amsterdam gesticht, het latere New York. Dit werd echter al snel ingekocht door de Engelsen. Lees verder »
Was de WIC in de 17de eeuw een winstgevend bedrijf?
In de zeventiende en achttiende eeuw bezat de WIC dit staatsmonopolie op de handel en scheepvaart op West-Afrika ten zuiden van de Kreeftskeerkring, op Amerika, alsmede op alle eilanden tussen Newfoundland en Straat Magellaan. De WIC werd in 1674 opgeheven om een jaar later weer te worden heropgericht. Lees verder »
Hoe succesvol was de VOC?
De Verenigde Oost-Indische Compagnie heeft bijna tweehonderd jaar bestaan. Maar aan het einde van de achttiende eeuw ging het steeds slechter met de VOC. De winsten liepen terug en er was corruptie. De bestuurders van de VOC vulden liever hun eigen zakken dan die van de compagnie. Lees verder »
Hoe kwam de WIC aan geld?
Driehoekshandel. De slavenhandel van de WIC was een zogenaamde driehoekshandel. De schepen voeren met handelswaar naar Afrika, kochten daar slaven en voeren vanuit Zuid-Amerika en het Caribische gebied met goederen, meestal suiker, weer naar Nederland. De slavenhandel bracht grote financiële risico's met zich mee. Lees verder »
Waarom is de WIC belangrijk?
In 1621 wordt ook een West-Indische Compagnie (WIC) opgericht. De Staten-Generaal verlenen de WIC het monopolie op de handel en de kaapvaart in het Atlantische gebied. Dit houdt in dat deze nieuwe compagnie vijandelijke schepen mag aanvallen om de lading buit te maken. Dat is een belangrijk onderscheid met de VOC. Lees verder »
- Wat waren de belangrijkste activiteiten van de WIC?
- Wat was de rol van de WIC in de slavenhandel?
- Hoe werkt het spel bingo?
- Wat is het doel van bingo?
- Wat voor soort activiteit is bingo?
- Hoe speel je bingo rondes?
- Hoe zijn de opperarmbeen en de ellepijp met elkaar verbonden?
- Wat voor soort gewricht is het gewricht tussen het opperarmbeen en de ellepijp?