Wat als de dinosaurus niet was uitgestorven?

Als er verder ook geen andere catastrofes hadden plaatsgevonden, geen dodelijke plagen, uitbarstende vulkanen, tsunami's, dan hadden dinosauriërs er vandaag de dag nog steeds kunnen zijn. Het had zomaar gekund. Lees verder »

Wat was de laatste dinosaurus op aarde?

Het gaat om een megaraptor, een vleesetende dinosaurus. Met zijn leeftijd van 70 miljoen jaar, is het een van de laatste vleesetende dino's op aarde. Zo'n 5 miljoen jaar later stierven de dinosauriërs uit. De megaraptor lijkt op een Tyrannosaurus rex, maar hij was iets dunner. Lees verder »

Waren dino's gevaarlijk?

Je denkt misschien dat Tyrannosaurus rex de gevaarlijkste dino ooit was, maar dat hangt er helemaal vanaf aan welke tijdgenoot van T- rex, zo'n 67 miljoen jaar geleden, je het zou vragen. Een Triceratops zou het daarmee waarschijnlijk wel eens zijn. Die was er als de dood voor. Lees verder »

Kunnen dino's terugkomen?

Kan/mag het? Dinosaurussen tot leven wekken kunnen we dus niet. Nog niet. “Deze tak van de wetenschap evolueert echt gigantisch snel, de genetica en de celbiologie. Lees verder »

Welke levende diersoort is het meest verwant aan de dinosaurus?

Kippen en in mindere mate kalkoenen blijken genetisch gezien het meest op dinosaurussen te lijken, vooral op basis van hun chromosomen. Lees verder »

Bron: www.nu.nl
Gerelateerd aan Wat als de dinosaurus niet was uitgestorven?