Wat betekent harde schijf?

Een harde schijf is de hardwarecomponent waarop al uw digitale inhoud wordt opgeslagen. Uw documenten, afbeeldingen, muziek, video's, programma's, toepassingsvoorkeuren en besturingssysteem vertegenwoordigen digitale inhoud die op een harde schijf is opgeslagen. Harde schijven kunnen extern of intern zijn. Lees verder »

Wat is beter SSD of harde schijf?

SSD's zijn nieuwere en snellere apparaten voor gegevensopslag. Net als HDD's kunnen ze terabytes aan gegevens bevatten, maar anders dan bij HDD's zijn alle gegevens op een SSD onmiddellijk toegankelijk. Daardoor kunnen grote bestanden in seconden in plaats van minuten worden geladen. Lees verder »

Bron: www.avg.com

Wat voor materiaal is een harde schijf?

Een harde schijf bestaat uit een aantal platen, gemaakt van memcor. Dit is een combinatie van glas en keramiek. Daar bovenop komt een dunne ijzerhoudende laag, en een beschermlaag. Hierdoor is het mogelijk om de schijf magnetisch te bewerke. Lees verder »

Waarom harde schijf?

De harde schijf is nog steeds het beste als het gaat om de hoogte opslagcapaciteit in één opslagapparaat. Voor het opslaan en opstarten van programma's, denk aan Windows, Office of games, is deze extra snelheid wel zinvol. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent harde schijf?