Wat betekent ionisatie energie?

De ionisatie-energie is de energie die nodig is om een elektron van de laagst mogelijke energie (de grondtoestand) naar de hoogste mogelijke energie (ionisatie) te brengen. Lees verder »

Wat gebeurt er bij ioniseren?

Ionisatie is het proces waarbij een atoom of molecuul uit ongeladen toestand een elektron kwijtraakt of er een bijkrijgt, waardoor het verandert in een geladen deeltje, ook wel ion genoemd. Ionisatie is geen spontaan proces: er is energie voor nodig, die ionisatiepotentiaal wordt genoemd. Lees verder »

Hoe ioniseren?

Hoe werkt een ionisator? Hoe brengt een ionisator deze elektrische lading aan aan de atomen en moleculen? Dat doet een ionisator door middel van een elektrisch geladen naald die elektronen vrijlaat in de lucht. Deze naald zorgt ervoor dat atomen en moleculen in geladen ionen veranderen. Lees verder »

Bron: ionisator.nl

Wat is het verschil tussen oplossen en ioniseren?

Er is verschil tussen het oplossen van een zuur en het ioniseren van een zuur in water. Een sterk en een zwak zuur kunnen allebei goed oplossen, maar een zwak zuur ioniseert niet volledig. Zuren die in water volledig ioniseren heten sterke zuren. Zuren die in water niet volledig ioniseren heten zwakke zuren. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent ionisatie energie?