Wat betekent ouder dan 12 jaar?

De betekenis van ouder dan 12 jaar is niet eenduidig. De betekenis kan zijn de 12-jarige leeftijd bereikt hebbend, maar ook 13 jaar of ouder. Men kan dus beter zeggen 12 jaar of ouder, respectievelijk 13 jaar of ouder. Een aanduiding als bijvoorbeeld 65+ of 65-plus betekent 65 jaar of ouder. Lees verder »

Hoe noem je leeftijdsgroepen?

In het alledaagse spraakgebruik spreekt men tot een leeftijd van 12 à 14 jaar van 'kinderen' en daarna van 'jongere', 'tiener' of 'puber'. In de ontwikkelingspsychologie spreekt men niet meer van 'pubers' en 'puberteit' maar van 'adolescenten' en 'adolescentie'. Lees verder »

Wat is een levens jaar?

levensjaar - Zelfstandignaamwoord 1. (medisch) het aantal jaren dat men leeft, of nog te leven heeft ♢ In zijn 10de levensjaar kreeg hij kanker. ♢ Met deze therapie kun je per patiënt gemiddeld 3 levensjaar winnen. Lees verder »

Bron: www.ensie.nl

Hoe oud is middelbare leeftijd?

De middelbare leeftijd is de levensfase tussen het veertigste en vijfenzestigste jaar. Deze periode wordt vaak gekenmerkt door het evalueren van de beslissingen die in de jonge volwassenheid zijn genomen. Het gaat om keuzes op het gebied van relaties, werk en het leven in het algemeen. Lees verder »

Wat betekent vanaf 13 jaar?

13 jaar. Als je 13 bent mag je betaalde klusjes doen buiten schooltijden en een baantje hebben op zaterdag en in de schoolvakanties. Je kunt lid worden van de medezeggenschapsraad op school. Je kunt een eigen account aanmaken op Facebook. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent ouder dan 12 jaar?