Wat doen tarwekiemen voor je?
Waarom zijn tarwekiemen goed voor je gezondheid: Tarwekiemen zijn onder andere rijk aan de vitamines B6 en B11 en de mineralen ijzer, koper en zink, waardoor ze je immuunsysteem ondersteunen en mede zorgen voor een goede weerstand. Lees verder »
Wat kun je doen met tarwekiemen?
Tarwekiemen worden voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood. Ze zijn heerlijk zacht van smaak met een vleugje zoet en bitter. Tarwekiemen zijn heerlijk door je muesli, pap, yoghurt, soep of door je groenten. Ook kun je ze door het deeg doen wanneer je cake of brood gaat bakken. Lees verder »
Hoeveel tarwekiemen per dag?
Strooi de tarwekiemen in drank, muesli, soep, yoghurt, sausen, pasta, rijst, aardappelen en op groenten, salades en brood (niet mee verhitten, achteraf toevoegen) of eet ze afzonderlijk, 1 tot 6 eetlepels en meer per dag. Lees verder »
Waarin zitten tarwekiemen?
Tarwekiemen zijn eetbare kernen van een tarwekorrel. De zaden kun je zelf kiemen, maar het is natuurlijk makkelijker om de tarwekiemen te kopen. Anno 2016 zijn tarwekiemen niet bij iedere supermarkt verkrijgbaar. Bij natuurwinkels zijn ze over het algemeen wel te koop. Lees verder »