Wat doet Beatrix de hele dag?

Ze is een begenadigd beeldhouwer, volgende maand staat ze weer op de skies in het Oostenrijkse Lech en ze is veel in Toscane, waar haar zoons een huis hebbe. Lees verder »

Bron: www.nu.nl

Wat is de echte achternaam van Koningin Beatrix?

De kleur oranje heeft te maken met de achternaam van de Beatrix: van Oranje-Nassau. Lees verder »

Wat heeft Beatrix gedaan voor Nederland?

Ze werd er ontvangen door koningen en presidenten. Beatrix liet zien wat voor land Nederland is, en wat we te verkopen hebben zodat we misschien handel konden drijven met die landen. Beatrix was ook altijd erg betrokken bij wat er in haar eigen land gebeurde. Daarvoor ging ze overal in Nederland op werkbezoek. Lees verder »

Bron: schooltv.nl

Wie zijn de zonen van prinses Beatrix?

Ze woonden op Kasteel Drakensteyn tot zij in 1981 verhuisden naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Prinses Beatrix en Prins Claus kregen drie zonen: Prins Willem-Alexander (1967), Prins Friso (1968-2013) en Prins Constantijn (1969). Lees verder »

Wat heeft Willem-Alexander gestudeerd?

Koning Willem-Alexander bekleedt sinds 30 april 2013 het koningschap. Hij werd in 1967 geboren als oudste zoon van prinses Beatrix en prins Claus. Hij volgde onder meer een opleiding aan het Atlantic College in Wales en bij de Nederlandse Marine en studeerde geschiedenis in Leiden. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doet Beatrix de hele dag?