Wat doet een LCD scherm?

Licht wordt geprojecteerd door een lens op een laag vloeibaar kristal. Deze combinatie van gekleurd licht met het grijswaardenbeeld van het kristal (gevormd als elektrische stroom door het kristal stroomt) vormt het gekleurde beeld. Deze afbeelding wordt vervolgens op het scherm weergegeven. Lees verder »

Hoe werkt een LCD scherm?

De afkorting LCD staat voor Liquid Crystal Display, oftewel vloeibare kristallen beeldscherm. De lcd-cel bestaat uit twee glasplaten die met een fotolithografieproces voorzien zijn van elektroden van ITO (indium-tinoxide). Daartussenin zit een laagje vloeibaar kristal (LC). Lees verder »

Hoe werkt een scherm?

Rood, groen, blauw Als er bijvoorbeeld rood licht door jouw oog heenkomt, wordt de cel die gevoelig is voor rood licht geactiveerd. In je hersenen worden al die kleuren samen gemengd tot wat je ziet op het beeldscherm. De kleuren rood, groen en blauw kunnen dus alle kleuren die jij kunt waarnemen maken. Lees verder »

Hoe werkt een LED scherm?

Een LED is opgebouwd uit een anode en kathode waardoor de stroom vloeit en een LEDchip die zich bevindt in een reflector. Het geheel wordt omhuld met transparante of gekleurde kunststof, die bij standaard LEDs een klein lensje vormt zodat het licht iets gebundeld wordt ( zie de afbeelding hiernaast). Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doet een LCD scherm?