Wat doet een melkzuurbacterie?
Melkzuurbacteriën zijn onmisbaar voor je gezondheid. Deze bacteriën zetten melksuiker (lactose) om in melkzuur (lactaat), vandaar hun naam. Dit doen ze niet alleen in ons lichaam, maar ook in ons voedsel, bijvoorbeeld in kaas en zuurkool. Lees verder »
Wat is de functie van melkzuur?
Melkzuur zit in veel persoonlijke verzorgingsproducten, zoals peelings, crèmes, lotions, maskers, zeep, shampoo, handgel en cleansers. Melkzuur wordt in persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt als een pH-regulator en als een bevochtigingsmiddel. Lees verder »
Waar zit melkzuurbacteriën in?
Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan. Melkzuurbacteriën behoren tot de belangrijkste bacteriën van de darm- en vaginaflora. Lees verder »
Wat gebeurt er als melk zuur wordt?
Hoe worden deze gevormd? Door het toevoegen van een zuur, bijvoorbeeld azijnzuur, wordt de pH van melk verlaagd, wat de oplosbaarheid van het eiwit caseïne beïnvloed. Caseïne kan coaguleren onder zure omstandigheden, waarbij klonten ontstaan die goed zichtbaar zijn. Lees verder »
Wat doet Lactobacillus casei?
casei het immuunsysteem van het darmstelsel. De bacterie bindt met de darmwand en stimuleert daar het darmgeassocieerde lymfweefsel dat de immuunrespons van het lichaam versterkt. Daarnaast beschermt L. casei het lichaam tegen ziekteverwekkers door met hen te concurreren op het gebied van voedsel en leefruimte. Lees verder »