Wat eten hindoes veel?
Maaltijdgewoontes en populaire voedingsmiddelen in de hindoeïstische gemeenschap. Een typisch Indiase maaltijd bestaat uit verschillende kruidige groentegerechten met dahl (peulvruchtensaus) en chapati's (platte volkoren koekenpanbroodjes) of rijst, gegeten uit bananenbladeren of van grote metalen dienbladen. Lees verder »
Wat is de typische voeding van Hindoestanen?
Een typisch Indiase maaltijd bestaat uit verschillende kruidige groentegerechten met dahl (peulvruchtensaus) en chapati's (platte volkoren koekenpanbroodjes) of rijst, gegeten uit bananenbladeren of van grote metalen dienbladen. Veel hindoes eten met hun vingers en gebruiken daarvoor alleen hun rechterhand. Lees verder »
Wat eten Hindoes niet en waarom?
In het hindoeïsme is het eten van vlees over het algemeen niet verboden, maar wel afgeraden. Veel hindoes eten helemaal geen vlees en zijn strikt lacto-vegetarisch . Rundvlees is verboden. Varkensvlees is niet verboden, maar wordt ook niet als erg lekker beschouwd. Lees verder »
Welk eten is voor hindoes verboden?
Veel hindoes eten helemaal geen vlees. Zij geloven in reïncarnatie en een dier zou dus de ziel van een overleden familielid kunnen hebben. Voor de hindoe is de koe een heilig wezen en daarom zijn rund- en kalfsvlees sowieso verboden. Lees verder »
Wat wordt veel gegeten in India?
Het eten in India bestaat vooral uit rijst en of broodsoorten met curries en dal. Curry is de verzamelnaam voor alle groente-, vis- en vleesgerechten die worden bereid met specerijenmengsels, ook wel masala genoemd. Vaak zijn deze mengsels scherp van smaak (spicy). Lees verder »