Wat gebeurd er met mijn kind als ik overlijd?
Er waren toen veel meer weeskinderen dan nu. Mensen stierven vaak op jonge leeftijd, hun kinderen waren dan nog heel klein. Deze wezen gingen meestal bij familie of vrienden wonen. Als dat niet kon, kwamen ze in een weeshuis of in een pleeggezin terecht. Lees verder »
Waar gaan mijn kind heen als ik overlijd?
Het is daarom heel belangrijk dat de kinderen ergens naartoe gaan waar ze zich veilig voelen. "Als ouders gezamenlijk gezag hebben en één van hen overlijdt, dan krijgt de andere ouder automatisch het eenhoofdig gezag. En gaan de kinderen in de regel naar die ouder."9 aug. Lees verder »
Wat gebeurt er met mijn kinderen als ik sterf?
Beide ouders overleden = voogd Als u sterft, zal de rechter uw kinderen dus niet toewijzen aan een voogd. Dat gebeurt alleen als beide ouders overleden zijn. De langstlevende ouder kan in zijn testament of via een verklaring voor de vrederechter van zijn woonplaats of een notaris een voogd aanwijzen. Lees verder »
Hoe regel je voogdij bij overlijden?
U kunt een voogd aanwijzen door een aantekening in het gezagsregister. U kunt hiervoor het webformulier voor aantekening gezag na overlijden invullen op de website Rechtspraak.nl. Het aanwijzen van een voogd in het register is gratis. Lees verder »
Hoe word je voogd van een kind?
Ouders kunnen u als voogd aanwijzen door registratie in het gezagsregister. Ouders kunnen in een testament bij de notaris laten vastleggen dat zij u aanwijzen als voogd. Na hun overlijden krijgt u dan als voogd het gezag over hun kind indien u daarmee instemt. Lees verder »