Wat gebeurt er met een wortelkanaalbehandeling?

Bij een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd wordt het binnenste levende deel van een tand of kies (pulpa) verwijderd. Vervolgens worden de wortelkanalen ruimer gevijld, gedesinfecteerd en weer opgevuld. Meestal is er een verdoving nodig voor deze behandeling. Lees verder »

Hoe pijnlijk is een wortelkanaalbehandeling?

Tijdens een wortelkanaalbehandeling worden de te behandelen tand of kies goed verdoofd. Van de ingreep voelt u dus niets. Het komt een enkele keer voor dat een zenuw zo ontstoken is dat u toch een lichte pijn kan ervaren tijdens de behandeling. U kunt dit direct aangeven. Lees verder »

Wat gebeurt er na wortelkanaalbehandeling?

Na de behandeling. De wortelkanalen zijn gereinigd en gevuld en u zult merken dat de klachten snel verdwijnen. Wel kunt u een aantal maanden tot een half jaar na de behandeling nog milde klachten ervaren, dit hoort bij het normale genezingsproces. Het kan zelfs nog enkele jaren duren voordat het volledig is genezen. Lees verder »

Hoe lang hou je last van een wortelkanaalbehandeling?

Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van het aantal kanalen in de tand of kies en de moeilijkheidsgraad. De behandeling kan tussen de 30 minuten en 3 uur duren. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat gebeurt er met een wortelkanaalbehandeling?