Wat heeft de oorlog in Oekraïne voor gevolgen?

Energieprijzen en voorzieningszekerheid. De brandstofprijzen zijn gestegen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, die tot bezorgdheid leidt over de energievoorziening in de EU. Ook de beslissing van Rusland om gasleveringen aan verschillende EU-lidstaten op te schorten, heeft gevolgen voor de voorzieningszekerheid. Lees verder »

Wat zijn de gevolgen van de oorlog voor de burgers van Oekraïne?

Bijna 2.000 scholen beschadigd en vernietigd. Sinds de start van de oorlog op 24 februari, nu 100 dagen geleden, werden minstens 1.888 scholen beschadigd en vernietigd door beschietingen en bombardementen. Dat zijn twee keer zoveel scholen dan in de eerste zeven jaar van het conflict, die in 2014 bego. Lees verder »

Welke tekorten door oorlog Oekraïne?

De oorlog in Oekraïne leidt ook tot grote tekorten van biologische grondstoffen voor diervoeders. De sector heeft bij de Europese Unie een derogatie aangevraagd zodat pluimveebedrijven en varkensbedrijven 5 procent gangbaar eiwitrijk veevoer mogen bijmengen in biologisch voer. Lees verder »

Bron: www.nvwa.nl

Wat wordt duurder door oorlog Oekraïne?

Gevolg 2: hoge energieprijzen, hoge inflatie Sinds de oorlog in Oekraïne is er sprake van een ongekend hoge inflatie: ruim 11 procent ten opzichte van een jaar geleden. Hoofdoorzaak zijn de sterk gestegen energieprijzen. Die lagen volgens het CBS half mei 136 procent hoger dan het jaar ervoor. Lees verder »

Bron: www.ser.nl

Wat doet de oorlog in Oekraïne met de huizenmarkt?

De oorlog in Oekraïne zorgt voor 'tegengestelde effecten' op de Nederlandse woningmarkt. Hogere bouwkosten, minder nieuwbouw, stijgende hypotheekrentes en tienduizenden Oekraïense vluchtelingen die een dak boven hun hoofd nodig hebben. Lees verder »

Bron: wnl.tv
Gerelateerd aan Wat heeft de oorlog in Oekraïne voor gevolgen?