Wat hoort bij Tirol?

Tirol is zeer geliefd bij de Nederlandse vakantieganger. Met Innsbruck als regiohoofdstad en bekende plaatsen als Mayrhofen, Kitzbühel, Fügen, Gerlos en Sölden trekt deze provincie jaarlijks veel toeristen. Bij Tirol hoort ook Oost-Tirol (Osttirol), van Tirol gescheiden door Italië en Salzburg. Lees verder »

Wat valt onder Tirol?

Tirol (Beiers: Tiroi, Nederlands ook wel Tirool) is een deelstaat (Bundesland) van de federale republiek Oostenrijk en vormt het Oostenrijkse deel van de regio Tirol. De hoofdstad is Innsbruck, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is (132.236 inwoners, 2017). Lees verder »

Waar ligt Oost Tirol?

Oost-Tirol is een gedeelte van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, dat van de rest van Tirol wordt gescheiden door de deelstaat Salzburg en Italiaans grondgebied. Toen Zuid-Tirol in 1918 aan Italië kwam, werd Oost-Tirol een Tiroolse exclave. Lees verder »

Wat is de bekendste provincie in Oostenrijk?

Tirol is wellicht de meest bekende deelstaat van Oostenrijk. Tirol is een westelijke deelstaat of regio van Oostenrijk, grenzend aan de meest westelijke regio Vorarlberg. Aan de oostkant grenst de regio aan de regio Salzburgerland. Lees verder »

Wat ligt er in Zuid-Tirol?

Eerst even voor alle duidelijkheid: Zuid-Tirol, Südtirol of Alto Adige is geen deel van Oostenrijk, maar behoort sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog tot Italië. Deze streek ligt in het noorden van de laars en grenst aan de zuidelijke uitlopers van de Alpen, ook wel beter gekend als Dolomiete. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat hoort bij Tirol?