Wat houdt de driehoekshandel in?

Vanuit Europa werden er wapens naar Afrika gebracht die werden ingeruild voor slaven, goud en ivoor. Vervolgens vervoerden dezelfde schepen naar Amerika om dit weer te verkopen voor luxegoederen als suiker, rum koffie, katoen, zilver en tabak . Dit werd tot slot weer terug naar Europa gebracht. Lees verder »

Wat is de Handelsdriehoek?

De slavenhandel tussen Europa, Afrika en Amerika wordt ook wel de driehoekshandel genoemd. Dit komt omdat de handel uit drie afzonderlijke reizen bestond. De eerste reis was de reis van Europa naar West-Afrika. De schepen namen handelswaren mee naar Afrika. Lees verder »

Hoe ging de driehoekshandel in zijn werk?

De slaven kocht men op van lokale Afrikaanse machthebbers en Arabische slavenhandelaren. Vervolgens voeren de schepen vol met slaven naar Noord-Amerika of naar het Caribisch gebied, specifiek Curaçao, Sint Eustatius en Suriname). Tijdens de reis overleden vaak al veel slaven door de barre omstandigheden aan boord. Lees verder »

Wat wordt er bedoeld met de Driehoeksreizen of driehoekshandel?

Zeeuwse handelsschepen van de West-Indische Compagnie (WIC) en de Middelburgsche Commercie Compagnie (MCC) voeren in de zeventiende en achttiende eeuw een route tussen drie werelddelen: Europa, West-Afrika en Zuid-Amerika. Uitgetekend op een wereldkaart vormt deze route een driehoek. Lees verder »

Wie heeft de driehoekshandel uitgevonden?

De Nederlandse West-Indische Compagnie (WIC) stond aan de basis van deze driehoekshandel. Ze plukten veel slaven weg uit West-Afrika om ze te verkopen aan slavenhandelaars in Amerika. Deze handelaars konden ze gebruiken op de grote plantages. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat houdt de driehoekshandel in?