Wat houdt de ijstijd in?

Een ijstijd was een hele lange periode van ijzige kou. Een periode die wel honderdduizend jaar kon duren! In de winter was het steenkoud, het vroor hard. Maar ook in de zomer kon het vriezen. Lees verder »

Wat gebeurt er in de ijstijd?

Er groeiden geen bomen en grote struiken, maar alleen kleine struikjes, grassen en mossen. En er stroomden rivieren met smeltwater van de ijskappen, maar ook smeltwater uit onder andere de Alpen. Er leefden in de ijstijd allerlei dieren in Nederland zoals wilde paarden, herten, wolven, rendieren en bizons. Lees verder »

Was er leven in de ijstijd?

In Nederland leefden verschillende dieren tijdens de ijstijd. Paarden, herten, wolven, vogels, vissen, hyena's, marmotten, sneeuwuilen en poolvossen. Maar ook mammoeten, wolharige neushoorns en sabeltandtijgers. Die zijn nu uitgestorven. Lees verder »

Bron: www.rmo.nl

Hoe werkt een ijstijd?

Een ijstijd is een periode waarin de gemiddelde temperatuur lager is dan de tijd ervoor en erna. Het is hele lange periode van ijzige kou. Een periode die wel 100.000 jaar kon duren! In de winter was het steenkoud, het vroor hard. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Wat is het belangrijkste kenmerk van de ijstijd?

De glacialen zijn vaak langer dan de interglacialen, dus een koud klimaat is eigenlijk gewoner dan het huidige warme klimaat! Tijdens de ijstijden breiden de gletsjers zich sterk uit, en vormen grote ijskappen in het hoge noorden. De ijskap van Groenland is slechts een mager restant daarvan. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat houdt de ijstijd in?