Wat houdt de levensloopregeling in?

Het kabinet heeft de levensloopregeling op 1 januari 2012 afgeschaft. Er is een overgangsregeling die loopt tot 1 januari 2022. Via de levensloopregeling konden werknemers een deel van hun brutosalaris sparen voor onbetaald verlof. Of om eerder te stoppen met werken. Lees verder »

Hoe werkt de levensloopregeling?

Via een levensloopregeling mag u maximaal 12% van uw bruto jaarloon sparen; u kunt door sparen tot een maximum van 210% van uw bruto jaarsalaris. Het bedrag dat u spaart wordt door Payrollplaats gestort op een levenslooprekening bij een uitvoerder, dit kan een bank of een verzekeraar zijn. Lees verder »

Hoe werkt uitbetaling levensloop?

De werkgever betaalt je gewoon salaris, als loon uit tegenwoordige dienstbetrekking. Het saldo van de levensloopregeling wordt overgemaakt aan de werkgever waarmee hij jouw salaris kan betalen. Je werkgever houdt premies werknemersverzekeringen in en betaalt de werkgeversbijdrage Zorgverzekeringswe. Lees verder »

Wat kan ik doen met mijn levensloopregeling?

U kunt het levenslooptegoed in één keer laten uitkeren. De uitkering wordt dan bij uw overige inkomen in dat jaar opgeteld en belast met inkomstenbelasting in box 1. U kunt het saldo ook gespreid over enkele jaren laten uitkeren. Dan worden de uitkeringen die u elk jaar ontvangt bij het inkomen in dat jaar opgeteld. Lees verder »

Hoeveel belasting betaal ik over mijn levensloopregeling?

Over het opgebouwde levenslooptegoed hoef je geen vermogensbelasting te betalen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan je verlof. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat houdt de levensloopregeling in?