Wat is beter mannetje of vrouwtje kat?

Soms is het ook niet zo zeer een kwestie van mannetje/vrouwtje maar van leeftijd: oudere katten hebben het over het algemeen niet zo op dat jonge grut. Hun energieniveau ligt simpelweg te ver uit elkaar. En mocht je al een volwassen kat in huis hebben en het is een poes – dan is een poes zeker aan te bevelen. Lees verder »

Wat is beter een kater of kattin?

Kater of poes in de omgang Daarbij hebben poezen een minder groot leefgebied nodig. Dat betekent dat ze vaak iets minder ver van huis gaan dan katers als ze buitenspelen. Katers gaan dus sneller op avontuur en zijn ook thuis speelser en actiever dan hun vrouwelijke soortgenoot. Lees verder »

Wat is de beste huiskat?

Een jonge Ragdoll met een enorm knuffelig karakter Ragdolls horen zeker in de lijst thuis van vriendelijkste katten. Deze katten staan bekend om hun ontspannen, knuffelige aard. Hierdoor zijn ze een perfecte gezelschaps-kat. Ze krijgen graag aandacht en vinden het heerlijk om bij u op schoot te kruipen. Lees verder »

Bron: www.omlet.nl

Wat is beter 2 katers of 2 poezen?

Geslacht: Het is gebleken dat katten van hetzelfde geslacht het beste samen kunnen zijn. Dus een kater met een kater, en een poes met een poes. Een kater heeft van nature al een heel ander karakter dan een poes, dus dat kan soms niet goed matchen. Katers spelen vaak ruiger en hebben een groter territorium nodig. Lees verder »

Hoe kiest een kat zijn baasje?

Het kiezen van een metgezel, als het nu mens of kat is, wordt bepaald door dezelfde factoren: gedrag, houdingen en geuren. Als voorbeeld, een hoge stem, schreeuwen en snelle bewegingen richting de kat kunnen als bedreigend worden gezie. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is beter mannetje of vrouwtje kat?