Wat is beter Telegram of Signal?

Uit recent onderzoek naar apps voor beveiligde berichtenuitwisseling blijkt overtuigend: Signal heeft standaard betere privacy- en beveiligingsfuncties dan Telegram. Lees verder »

Bron: raket.net

Wat is het verschil tussen Signal en Telegram?

Signal en Telegram worden vaak als eerste genoemd wanneer het over veilige chatapps gaat. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is in Signal alle communicatie end-to-end versleuteld, terwijl bij Telegram dit niet standaard in chats staat ingeschakeld. Lees verder »

Waarom gebruiken mensen Signal?

Signal gebruikt deze als sleutel voor bepaalde informatie in de app. Daarmee kan Signal die informatie op zijn servers back-uppen. Denk aan je contactenlijst, je profiel, je app-instellingen en je lijst geblokkeerde contacten. De berichten zelf worden niet geback-upt. Lees verder »

Is Signal af te luisteren?

Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren. Lees verder »

Bron: id.nl

Wat is het voordeel van Telegram?

Het is net als WhatsApp een platform waarmee je kunt communiceren met anderen. De gratis chat-app is compleet beveiligd door middel van encryptie. Een voordeel van de applicatie is dus dat je veilig kunt chatten en alleen de ontvanger de chat kan lezen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is beter Telegram of Signal?