Wat is de 11 Proef BSN?
In de elfproef is het laatste cijfer het controlecijfer. Bij burgerservicenummers wordt het laatste getal met -1 vermenigvuldigd in plaats van met 1. Uitgaande van een nummer dat voldoet aan de elfproef kan geen nieuw geldig nummer worden gegenereerd door één cijfer te veranderen of door twee cijfers te verwisselen. Lees verder »
Hoe werkt de 11 proef?
De elfproef is eigenlijk een vrij eenvoudige formule. Van rechts naar links bekeken, wordt het eerste cijfer van het rekeningnummer met 1 vermenigvuldigd, het 2e met 2, het, derde met 3, het 4e met 4, en zo verder. Deze uitkomsten worden bij elkaar opgeteld, en vervolgens gedeeld door 11. Lees verder »
Kan een BSN 8 cijfers hebben?
Wat is een burgerservicenummer (BSN)? Een burgerservicenummer (BSN) is uw eigen persoonsnummer waarmee u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Het BSN bestaat uit 8 of 9 cijfers. Lees verder »
Kan een BSN nummer met een 0 beginnen?
Een BSN kan beginnen met het cijfer 0 (nul). U vindt uw BSN op uw loonstrook of jaaropgave, die u van uw werkgever, uitkeringsinstantie of pensioenuitvoerder krijgt. Uw BSN staat ook in uw paspoort, rijbewijs en identiteitskaart. Lees verder »
Hoe wordt een BSN nummer bepaald?
Toekenning en gebruik Gemeenten zijn op twee manieren betrokken bij het BSN-stelsel: als toekennende instantie en als gebruiker: Gemeente als toekennende instantie: bij inschrijving in de BRP wordt een burgerservicenummer toegekend. Inschrijving vindt bijvoorbeeld plaats bij de geboorte van een kind of bij immigratie. Lees verder »