Wat is de baan om de aarde?
De aardbaan is de baan waarlangs de aarde zich voortbeweegt rond de zon. Alle hemellichamen in het zonnestelsel, inclusief planeten zoals de aarde, draaien rond het massamiddelpunt van het zonnestelsel. De zon maakt 99,76% van deze massa uit, en daarom bevindt het massamiddelpunt zich heel dicht bij de zon. Lees verder »
Wat is de Baanstraal van de aarde?
De baanstraal is de straal van de baan van de planeet rond de zon. Voor de aarde 149,6×106 km. Lees verder »
Hoe wordt de baan van de aarde genoemd?
Geostationaire baan om de aarde is een elliptische baan die wordt gebruikt om een satelliet in een geostationaire baan te brengen. Het hoogtepunt bevindt zich op een hoogte van 35.786 km (de hoogte van de geostationaire baan), terwijl het perigeum over het algemeen 200 km is. Lees verder »
Wat zou er gebeuren als de aarde stopt met draaien?
Helaas, bijna alles wat leeft, gaat dood. Bij de evenaar draait het oppervlak van de aarde met een snelheid van 1700 kilometer per uur om haar as. Als de aarde stopt met draaien, en de lucht niet, steekt er plotseling een wind op van 1700 kilometer per uur. Een superstorm vernietigt alles op het oppervlak van de aarde. Lees verder »
Hoe kan de aarde zweven?
De planeten blijven in een mooie baan om de zon heen omdat ze vastgehouden worden door de aantrekkingskracht van de zon. Doordat de aarde om de zon heen draait en vastgehouden wordt door de aantrekkingskracht valt de aarde niet naar beneden. Lees verder »