Wat is de betekenis van Audi?

Audi is Latijns Horch verlaat noodgedwongen zijn eigen bedrijf maar neemt in 1909 een nieuwe start met Audi. Deze merknaam is de Latijnse vertaling van het Duitse woord Horch, wat letterlijk 'luister' betekent. Audi en Horch blijven als aparte merken naast elkaar als concurrenten bestaan!2 nov. Lees verder »

Waar staat Audi bekend om?

Audi is een producent van luxe personenwagens en werkt binnen de Volkswagen Groep intensief samen met Lamborghini (vanaf 1998) en Ducati (vanaf juli 2012). In 2017 werden 1,9 miljoen voertuigen onder de Audi merknaam verkocht. Vooral de A4, A3, Q5 en A6 zijn populair bij het publiek. Lees verder »

Waar staat A voor bij Audi?

De 'A' staat voor het continent waar merk is opgericht: Azië. Ook Audi heeft een naam dat is afgeleid uit het Latijn. De oorspronkelijke oprichter van Audi, August Horch, startte namelijk eerst het bedrijf onder de naam Horch. Door onenigheid stapte Horch uit het bedrijf en begon het bedrijf dat wij nu kennen als Audi. Lees verder »

Waar komt de Audi vandaan?

Audi is een Duitse autofabrikant opgericht in 1909 door August Horch. De naam komt van de achternaam van de oprichter wat in het Latijn Audi betekent. Het hoofdkantoor van Audi is gevestigd in Ingolstadt (Duitsland). In totaal heeft Audi ongeveer 60.000 werknemers. Lees verder »

Hoe heette Audi eerst?

In 1928 werd Audi overgenomen door een bedrijf dat DKW heette. Deze firma maakte motorfietsen en auto's. Nog eens vier jaar later kwam er een samenwerking tussen DKW, Audi en de merken Horch en Wanderer. Samen vormden ze een nieuw bedrijf: Auto Union. Lees verder »

Bron: www.audi.nl
Gerelateerd aan Wat is de betekenis van Audi?