Wat is de betekenis van dom?

In de Dikke Van Dale is 'dom' als bijvoeglijk naamwoord en bijwoord nog altijd 'met weinig verstand' of 'van weinig verstand getuigend', maar 'op straat' heeft het daarnaast een heel andere betekenis gekregen. Daar staat 'dom' (soms uitgesproken zoals het Engelse dumb) voor alles wat mooi en tof is. Lees verder »

Wat is dom in straattaal?

cool, hard ('dom' betekent in straattaaltermen dus niet 'niet slim' maar juist 'cool'. Het woordje 'hard' wordt ook op die manier gebruikt). Lees verder »

Wat is de definitie van domheid?

Domheid wordt doorgaans omschreven als het gebrek aan verstand, intelligentie of wijsheid. Een gebrek aan kennis wordt eerder aangeduid als onwetendheid. Musil onderscheidde de "eerbare" domheid die verband houdt met natuurlijke aanleg van de "intelligente" domheid, die hij gevaarlijker achtte. Lees verder »

Wat is de afkorting van dom?

De afkorting staat voor Deo Optimo Maximo = aan God, de beste en hoogste, gewijd. Wanneer de term DOM zondermeer wordt aangetroffen dan wordt een titel bedoeld. Dom is dan afgeleid van het Latijnse dominus (in het Nederlands: heer) en is een titel in de Rooms-katholieke kerk. Lees verder »

Wat is de betekenis van stom?

stom - bijvoeglijk naamwoord 1. wie niet goed kan denken en weinig snapt ♢ dat was stom van mij! 1. zo stom als het achtereind van een varken [heel erg stom] 2. Lees verder »

Bron: www.ensie.nl
Gerelateerd aan Wat is de betekenis van dom?