Wat is de eerste stap van het brouwproces?
De eerste stap in het brouwproces wordt mouten genoemd, dit is smaakbepalend voor het bier. Om brouwgerst voor het brouwen van bier geschikt te maken, wordt het eerst gemout. Dit houdt in dat de gerst eerst weekt in water. Als het graan zich helemaal heeft volgezogen, krijgt het de kans om in warme kamers te ontkiemen. Lees verder »
Hoe wordt bier gemaakt stappen?
- de gerst laten ontkiemen;
- de gerst laten drogen, zodat mout ontstaat;
- het mout malen;
- het mout vermengen met water;
- het mout met water zeven, zodat wort ontstaat;
- het wort koken;
- het toevoegen van biergist;
- het bier laten rusten.
- Lees verder »
Wat zijn de 4 hoofdingrediënten om bier te maken?
Bier bestaat uit vier hoofdingrediënten: water, mout, hop en gist. Gist is een onderdeel dat zeker niet te onderschatten is, want het heeft een grote invloed op de smaak en… Lees verder »
Hoe lang duurt de Hoofdgisting van bier?
De periode dat het bier flink staat te gisten noemen we de hoofdgisting. De hoofdgisting duurt zo'n 3 tot 5 dagen bij bovengist en 5 tot 10 dagen bij ondergist. Lees verder »