Wat is de gevaarlijkste dino ter wereld?

Je denkt misschien dat Tyrannosaurus rex de gevaarlijkste dino ooit was, maar dat hangt er helemaal vanaf aan welke tijdgenoot van T- rex, zo'n 67 miljoen jaar geleden, je het zou vragen. Een Triceratops zou het daarmee waarschijnlijk wel eens zijn. Lees verder »

Wat is de grootste dinosaurus die ooit geleefd heeft?

De gigant met de lange nek, met de naam Patagotitan mayorum, leefde ongeveer 102 miljoen jaar geleden en was waarschijnlijk zo'n veertig meter lang en 69 ton zwaar. Dat is ongeveer even zwaar als twaalf Afrikaanse olifanten (momenteel de grootste landdieren). Lees verder »

Welke dino's leefden er in Belgie?

De meeste restanten waren afkomstig van Iguanodon, een grote plantenetende dinosaurus die dus duidelijk in onze contreien leefde. Het verhaal van de iguanodons van Bernissart is uniek: nooit eerder werden er zoveel haast volledige skeletten bij elkaar ontdekt. Lees verder »

Hoe stierven de dino's uit?

Op het eind van het Krijt, 66 miljoen jaar geleden, stierven de meeste dinosauriërs uit, wellicht ten gevolge van een meteorietinslag. Sommige dinosauriërs overleefden echter, namelijk de groep van de vogels. Lees verder »

Wat is de grootste water dino?

Mosasaurus Met een lengte van 16 meter en een gewicht van 17 ton was dit een echt zwaargewicht dat door het water zwom. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de gevaarlijkste dino ter wereld?