Wat is de huidbarrière?

Simpel gezegd is de huidbarrière een waterdichte afsluiting die de buitenste lagen van de huid bij elkaar houdt. Bij een gezonde huidbarrière voelt je huid glad en zacht aan, maar als deze buitenste lagen beschadigd zijn, kan de huid er dof uitzien en ruw of droog aanvoelen. Lees verder »

Hoe lang duurt het om Huidbarriere te herstellen?

Bij uitdroging gaat de huid zelf extra huidvetten produceren om de weggespoelde huidvetten te vervangen en zo de huidbarrière te repareren. Dit herstel duurt ongeveer 1 week, mits de huid met rust gelaten wordt en de tijd krijgt om weer te herstellen. Lees verder »

Hoe herstelt de huid zich?

Het is altijd een must om de beschadigde huid te blijven hydrateren met een wondzalf, litteken zalf of litteken oil die de huid goed hydrateert en de nodige voeding geeft om goed te herstellen. Door een vochtig milieu te creëren zal wondgenezing bevorderen. Lees verder »

Hoe beschadigde huid herstellen?

Dé manier om een beschadigde huidbarrière te herstellen is: dagelijks meerdere malen insmeren met een crème, zodat je je huid hydrateert. Want dát heeft je huid nodig om mooi te helen: water. En laat water nou juist datgene zijn wat je beschadigde huid niet meer vast kan houden. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de huidbarrière?