Wat is de oorzaak van de watersnoodramp in 1953?
De ramp was het gevolg van een combinatie van zware storm uit noordwestelijke richting, met een ongunstig daarmee samenvallend tijdstip van vloed en springtij. Het water in de trechtervormige zuidelijke Noordzee steeg daardoor tot extreme hoogte. Lees verder »
Waar is de watersnoodramp ontstaan?
De Watersnoodramp van 1953' was een grote overstroming en de laatste in de Nederlandse geschiedenis die veel slachtoffers maakte, vooral in Zeeland. Op de nacht van 31 januari 1953 kwam er een zware storm richting Zeeland en Zuid-Holland. Het was de Noordwesterstorm en daarbij was het ook nog eens springtij. Lees verder »
Wat is de oorzaak van een overstroming?
Oorzaken overstromingen en wateroverlast De zeespiegel stijgt en het klimaat verandert door opwarming van de aarde. Klimaatverandering veroorzaakt extreme regenbuien en langdurige natte periodes. Door bodemdaling groeit het niveauverschil tussen de zee en de bodem. Veengronden zakken in. Lees verder »
Wat is het gevolg van de watersnoodramp in 1953?
Ruim 200.000 koeien, paarden, varkens en ander vee komen om in het water en meer dan 200.000 hectare landbouwgrond komt onder (zout) water te staan. Drieduizend woningen en 300 boerderijen worden vernietigd en nog eens 40.000 huizen en 3.000 boerderijen raken beschadigd. Lees verder »
- Hoe is de watersnoodramp gestopt?
- Kan de watersnoodramp nog een keer gebeuren?
- Wat was het plan na de watersnoodramp?
- Wat houdt luchtvaarttechnologie in?
- Wat kun je doen met luchtvaarttechnologie?
- Welke vakken heb je nodig voor luchtvaarttechnologie?
- Wat kan je worden met hbo Aviation?
- Wat is een Tochtrol?