Wat is een alcohol?
Alcohol (ofwel Ethylalcohol of Ethanol) is een heldere, kleurloze en smaakloze vloeistof met een zwakke geur. De chemische formule van alcohol is: CH3, CH2, OH. Bij inname ontstaat een brandend gevoel. Alcohol lost goed op in water. Lees verder »
Wat valt onder alcoholische drank?
Alcohol ontstaat als fruit, graan of andere natuurproducten gaan gisten. Gist zet de suiker uit het graan of fruit om in alcohol. Zo ontstaat bijvoorbeeld bier uit gerst en wijn uit druiven. De temperatuur en de hoeveelheid suiker bepalen hoe snel en hoe veel alcohol er ontstaat. Lees verder »
Wat is alcohol en waardoor is het giftig?
Alcohol is direct giftig voor de cellen van het lichaam en wordt daarom zo snel mogelijk door lichaam afgebroken in onschadelijke stoffen. Uit alcohol ontstaat bij de afbraak eerst het zeer giftige asceet-aldehyde en daarna koolzuur en water. Dit gebeurt voor het grootste deel in de lever. Lees verder »
Welke soorten alcohol bestaan er?
- Alcoholvrije dranken: maximaal 0,1–0,5% alcohol.
- Alcoholarme dranken: maximaal 1,2% alcohol.
- Licht bier: 2–3,5% alcohol.
- Bier: 5% alcohol.
- Tripel bier: 7–10% alcohol.
- Sterke drank met frisdrank (mixers): 5–8% alcohol.
- Wijn: 12% alcohol.
- Sterke drank en shooters: 15–35% alcohol.
- Lees verder »