Wat is een gesloten jeugdinrichting?

Gesloten jeugdhulp beperkt de vrijheid van een kind. Daarom is deze ingrijpende vorm van hulp er alleen is voor uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld als jongeren een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving en anders niet de juiste hulp krijgen. Lees verder »

Hoe kom je in gesloten jeugdzorg?

Voor een plaatsing in de gesloten jeugdzorg is een machtiging van de kinderrechter nodig. Vaak wordt er een spoedmachtiging afgegeven, zodat het kind meteen naar de instelling gebracht kan worden zonder dat de rechter het kind eerst zelf hoeft te spreken. Lees verder »

Waarom zit je in een gesloten inrichting?

Het gaat om kinderen die zichzelf beschadigen, het leven niet meer zien zitten, vastzitten in mensenhandel of kinderprostitutie en/of drank en drugs gebruiken. Ze worden in de gesloten jeugdzorg geplaatst met een machtiging van de kinderrechter om hen tegen zichzelf of hun omgeving te beschermen. Lees verder »

Wat mag je in een gesloten instelling?

Verblijf je in een gesloten instelling? Dan mag de groepsleiding je in bepaalde situaties wel vastpakken en vasthouden. Bijvoorbeeld om je rustig te krijgen of om je naar de afzonderingsruimte te brengen. Of en wanneer ze dit mogen doen staat in je behandel-/hulpverleningsplan. Lees verder »

Bron: www.akj.nl

Wat gebeurt er in een gesloten instelling?

Zo'n plaatsing is bedoeld om jou te helpen. Het is geen straf. Je krijgt hulp in een gesloten omgeving omdat de kinderrechter vindt dat dit nu de beste oplossing voor je is. Het is dus uiteindelijk de kinderrechter die de beslissing neemt, dit wordt een beschikking gesloten machtiging genoemd. Lees verder »

Bron: www.akj.nl
Gerelateerd aan Wat is een gesloten jeugdinrichting?