Wat is een gezond persoon?

Hoe gezond iemand is, wordt niet alleen bepaald door de (biomedisch) meetbare en objectieve status van het individu. Ook de beleving en ervaring van de eigen gezondheid spelen een rol. Dit is dus de subjectieve perceptie van de eigen gezondheid. Deze subjectieve beleving van de gezondheid, noemen we welbevinden. Lees verder »

Wat valt er onder lichamelijke gezondheid?

Lichamelijke gezondheid wordt gedefinieerd als de conditie van het lichaam waarbij allerlei factoren meewegen, van afwezigheid van ziekten tot aan fitheidsniveau. Lees verder »

Wat is een gezond leven?

Je kunt gezond leven door gezond te eten, niet te roken en voldoende te bewegen en ontspannen. Door gezond te leven verklein je de kans op ziekten. Ook helpt gezond leven je langer fit te blijven. Een gezonde leefstijl is goed zorgen voor je lichaam én je geest. Lees verder »

Wat houdt gezond gedrag in?

Gezondheidsbevordering is gedrag stimuleren dat de gezondheid van mensen bevordert en ziekte voorkomt. Ongezond gedrag is niet alleen het gevolg van individueel gedrag, ook de omgeving waarin iemand leeft, werkt en woont heeft invloed. Neem bijvoorbeeld ongezond eetgedrag. Lees verder »

Wat is het verschil tussen gezondheid en welzijn?

Gezondheid en welzijn worden vaak samen genoemd. De twee concepten zijn nauw met elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. Welzijn verwijst naar de algemene levenstevredenheid die mensen en gemeenschappen ervaren. Gezondheid is een belangrijk facet van welzijn. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een gezond persoon?