Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening om een woning mee te kopen. Bij het kopen van een huis leen je geld van de bank en financier je daarmee jouw droomwoning. Lees verder »

Hoe werkt het met een hypotheek?

Een hypotheek is een lening waarmee je een huis koopt. Je leent dat geld bij de bank, of een andere hypotheekverstrekker. Hierbij is het huis dat je koopt het onderpand. Dit betekent dat je het huis pas helemaal van jou is wanneer je de bank deze lening volledig hebt terugbetaald. Lees verder »

Wat is een hypotheek som?

De hypotheeksom is het totale bedrag dat wordt geleend voor een hypotheek bij de geldverstrekker. In veel gevallen is dit bij de bank. De hypotheeksom staat ook wel bekend als het hypotheekbedrag of de leensom. Lees verder »

Waar bestaat een hypotheek uit?

De maandelijkse kosten van een lineaire hypotheek bestaan uit rente en aflossing. De aflossing is het hypotheekbedrag gedeeld door het aantal aflossingen. Bij een annuïteiten hypotheek betaalt u in het begin weinig aflossing en veel rente en aan het einde juist andersom. Lees verder »

Wat is het verschil tussen een hypotheek en een lening?

Een hypotheek gebruik je om een woning te kopen. De woning is daarmee ook het onderpand voor de hypotheek (registergoed). Een lening kun je voor allerlei andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld het kopen van een auto, of het realiseren van een verbouwing. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een hypotheek?