Wat is een karmozijn?
Karmozijn is een erg mooie stoofpeer door de gekleurde rode vlekken in het vruchtvlees. Het verrassende van deze stoofpeer is dat hij ook rauw te eten is. De smaak is licht zuur. Karmozijn komt van Hollandse bodem en is een kruising van een handpeer, bloedpeer en een oude stoofpeer. Lees verder »
Wat is de betekenis van karmozijn?
De naam Karmijn stamt vermoedelijk van het Arabische woord 'Chamra', dat rood betekent en waarvan woorden als kermes, karmozijn en het Engelse crimson zouden zijn afgeleid. Het donkerrood stond bekend om zijn slechte lichtechtheid en wordt daarom pas sinds de 18e eeuw als verlakt pigment in de schilderkunst toegepast. Lees verder »
Is karmozijnrood een tint rood of roze?
Crimson is een rijke, dieprode kleur, neigend naar paars . Het betekende oorspronkelijk de kleur van de kermeskleurstof die geproduceerd werd door een schildluis, Kermes vermilio, maar de naam wordt nu soms ook gebruikt als een algemene term voor lichtblauwrode kleuren die tussen rood en roze in zitten. Lees verder »
Wat is een karmozijn stoofpeer?
De karmozijn stoofpeer is een kruising tussen conference, het bloed peertje, en de kreeft peer. Deze dikbuikige stoofpeer is erg bijzonder door de prachtige rood-roze blos in het vruchtvlees. Leuk aan deze stoofpeer is dat hij ook zo uit de hand te eten is. Lees verder »
Is scharlakenrood hetzelfde als karmozijn?
Crimson betekent eigenlijk karmozijn, een andere schakering van rood, die meer naar paars zweemt. Scharlakenrood komt in de Bijbel meerdere keren voor. De vertaling van 1951 noemt het 47 keer. Lees verder »