Wat is een paniekstoornis?

Bij een paniekstoornis heeft iemand meerdere paniekaanvallen in een periode van ongeveer drie weken. Zonder dat er sprake is van opvallende lichamelijke inspanning of zelfs levensgevaar heeft de persoon grote angst. Het gebeurt gewoon. Lees verder »

Kun je genezen van een paniekstoornis?

Een paniekstoornis is goed te behandelen door middel van cognitieve gedragstherapie of medicatie. Wanneer een combinatie wordt toegepast verminderen of verdwijnen de spontane paniekaanvallen bij 70 tot 80 procent van de cliënten. Ook gedragstherapie is een bewezen vorm van behandeling. Lees verder »

Bron: www.psyq.nl

Hoe krijg je een paniekstoornis?

Er is niet één oorzaak voor het ontstaan van een paniekstoornis. Waarschijnlijk ontstaat een paniekstoornis door een combinatie van oorzaken zoals erfelijkheid, opvoeding en hormonen. Kinderen van een ouder met een paniekstoornis hebben meer kans dat ze zelf ook een paniekstoornis krijgen. Lees verder »

Bron: www.nvvp.net

Wat is het verschil tussen een angststoornis en een paniekstoornis?

Ook paniekklachten kunnen voorkomen bij een angststoornis Echter, angstklachten hoeven zich niet per definitie te ontvouwen tot een paniekaanval en een paniekaanval kan ook door andere oorzaken dan alleen angst ingeluid worden. Het verschil tussen angst en paniek zit in de duur en hevigheid van de aanval. Lees verder »

Wat is een angst en paniekstoornis?

Een angst- en piekerstoornis veroorzaakt heftige angsten in het dagelijks leven, zonder dat er echt gevaar is. U maakt zich steeds zorgen over veel dingen. Klachten zijn hartkloppingen, zweten, benauwdheid, misselijkheid of het gevoel te stikken. Wat helpt is elke dag gezond en regelmatig te leven. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een paniekstoornis?