Wat is een vacuüm verpakking?

De letterlijke betekenis van vacuüm is 'zonder lucht'. Door voedsel te vacumeren wordt alle lucht uit de verpakking verwijderd voordat deze wordt afgesloten of dicht 'geseald'. Door het vacumeren kun je zorgen dat allerlei soorten voedsel langer houdbaar kan blijven. Je kunt bijna alles vacumeren. Lees verder »

Bron: souvy.nl

Hoe werkt een vacuüm?

Vacuüm maakt men met vacuümpompen, door een gedeeltelijk vacuüm te creëren met het verplaatsen van lucht. Op aarde is hiervoor een vat nodig. Door lucht uit een afgesloten vat te pompen (het vat vacuüm te maken), vermindert de druk in het vat. Hoe meer lucht uit het vat gepompt wordt, hoe lager de druk. Lees verder »

Wat is het voordeel van vacumeren?

De voordelen van vacumeren op een rij: Gerechten blijven 5 keer langer vers. Geen vriesbrand bij het invriezen van uw groenten, vlees, kruiden en fruit. Minder verspilling waardoor u geld bespaart. Lees verder »

Waarom geld vacuüm verpakken?

Waarom bankbiljetten en documenten vacuüm verpakken? Vacuüm verpakken is een efficiënte manier om uw geld, bankbiljetten en andere waardevolle documenten veilig te bewaren en om opslag en transport gemakkelijker en traceerbaar te maken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een vacuüm verpakking?