Wat is het beste middel tegen de overgang?
Lichaamsbeweging is belangrijk om de overgangsklachten te beperken. Sport regelmatig, pak de fiets of ga lekker wandelen. Probeer ook vaak buiten te bewegen, want zonlicht heeft een goede invloed op je botten en je lichaam. Een sport waar je aan zou kunnen denken, is yo. Lees verder »
Wat moet je slikken in de overgang?
Wist je dat vitamines en mineralen dan een handje kunnen helpen? Ze ondersteunen namelijk de botten en de huid: vitamine D, vitamine K, calcium en magnesium de botten en vitamine C de huid. Speciaal voor vrouwen in de overgang is er Davitamon Compleet Overgang. Lees verder »
Hoe kom ik van de overgang af?
- Voldoende beweegt, minimaal een half uur per dag;
- Gezond eet en drinkt, minder koolhydraten en veel groenten en fruit;
- Eventueel vitamine D slikt, dat helpt om de botten, spieren en het immuunsysteem gezond te houden;
- Cholesterol, de schildklierfunctie, het glucosegehalte en de bloeddruk in de gaten houdt.
- Lees verder »
Wat verergert overgangsklachten?
Ook onze leefstijl heeft invloed op overgangsklachten. Zo verergeren roken, koffie en alcohol veelal de klachten, terwijl het eten van veel groenten en regelmatige lichaamsbeweging juist een gunstige invloed hebben. De juiste leefstijl kan de draagkracht tijdens de overgang weer wat vergroten. Lees verder »
Welke thee is goed voor de overgang?
Zo werken salie, fenegriek en zoethout hebben stimulerend. Ook groene thee helpt bij dit kwaaltje. Rusteloosheid, angst en prikkelbaarheid zijn enkele vaak voorkomende klachten tijdens de menopauze. Kies daarom voor kalmerende infusies op basis van kamille, citroenmelisse, passiebloem of valeriaan. Lees verder »