Wat is het doel van een striptekenaar?

Striptekenaar (M/V/X) Veel striptekenaars brengen series met stripalbums uit, of publiceren losstaande boeken, andere striptekenaars tekenen voor stripbladen of tekenen stripstroken voor kranten. Strips worden ook in opdracht gemaakt om bv. een gebruiksaanwijzing te illustreren of voor reclamedoeleinden. Lees verder »

Wat is een striptekening?

Het stripverhaal (ook beeldverhaal of strip genoemd) is een vertelvorm waarbij een verhaal verbeeld wordt door middel van getekende plaatjes, die achtereenvolgende scènes in het verhaal verbeelden, ondersteund door tekst in het plaatje (tekstballon) of onder de plaatjes. Lees verder »

Wat heb je nodig als striptekenaar?

Comic Design is in Nederland de enige hbo-opleiding tot striptekenaar. Je leert verhalen te vertellen en te tekenen die écht impact hebben. Lees verder »

Bron: www.artez.nl

Wie is de wereldberoemde striptekenaar?

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje. Lees verder »

Wat heeft een stripverhaal?

Een stripverhaal is een beeldverhaal, het bestaat uit tekeningen en tekst. Striptekenaar Pieter Hogenbirk laat zien hoe hij werkt: hij verzint een personage en een verhaal, werkt dit uit met een schets en maakt uiteindelijk een echte strip met Eva als hoofdpersoon. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het doel van een striptekenaar?