Wat is het onderwijs?
Onder onderwijs wordt in Nederland over het algemeen verstaan: het overbrengen van kennis, vaardigheden en attitude binnen een door de overheid bepaalde structuur door daarvoor opgeleiden personen. Lees verder »
Wat is het doel van het onderwijs?
Onder onderwijs wordt in Nederland over het algemeen verstaan: het overbrengen van kennis, vaardigheden en attitude binnen een door de overheid bepaalde structuur door daarvoor opgeleiden personen. Het is voor ons erg vanzelfsprekend dat je onderwijs volgt; het is nodig om te kunnen meedraaien in de maatschappij. Lees verder »
Waar bestaat onderwijs uit?
- Primair onderwijs (po)
- Voortgezet onderwijs (vo)
- Middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
- Hoger beroepsonderwijs (hbo)
- Wetenschappelijk onderwijs (wo)
- PhD.
- Lees verder »
Wie werkt er in het onderwijs?
Er is voor iedereen een functie in het onderwijs Binnen een school werken niet alleen maar leraren. Een schoolleider, een intern begeleider, een onderwijsassistent, een conciërge, een zorgcoördinator en een roostermaker: elke functie in het onderwijs draagt bij aan een prettig en veilig leerklimaat op school. Lees verder »
Wat is de essentie van het onderwijs?
Onderwijsinstellingen worden beoordeeld en gefinancierd op grond van toetsresultaten en diploma's. Zo leren we onze kinderen een houding aan, waarbij ze alleen datgene leren, waarnaar tijdens een toets of tentamen wordt gevraagd. In essentie draait het onderwijs om de verbinding tussen leraar en leerling. Lees verder »