Wat is het principe van destilleren?
Destillatie is een scheidingstechniek, waarbij meerdere stoffen van elkaar worden gescheiden, op basis van verschil in kookpunten. Wanneer twee of meer vloeibare stoffen, die met elkaar gemengd zijn, gescheiden dienen te worden, kan men dat doen middels verdamping. Lees verder »
Wat is het nut van destilleren?
Waarschijnlijk de oudste toepassing van de destillatietechniek is het verkrijgen van sterk alcoholische dranken. Het destilleren wordt in het algemeen in dit geval meestal "stoken" genoemd. Op deze wijze wordt bijvoorbeeld cognac, jenever, wodka of whisky geproduceerd. Lees verder »
Wat is een voorbeeld van destilleren?
scheidingstechniek voor een oplossing van twee vloeistoffen. De stoffen worden gescheiden door een verschil in kookpunt: de vloeistof met het laagste kookpunt verdampt, de stof met een hoger kookpunt blijft achter. Bijvoorbeeld: scheiding van aardolie in benzine en kerosine. Lees verder »
Hoe kun je destilleren?
Het proces destilleren Als twee vloeistoffen zijn gemengd en je het mengsel voorzichtig kookt, zal van de twee stoffen de stof met het laagste kookpunt iets meer verdampen dan van de andere. In de dampfase zit dan een groter deel van de stof met het laagste kookpunt dan in het oorspronkelijke mengsel. Lees verder »
Hoe werkt destillatie van aardolie?
Destillatie van ruwe aardolie De oliedampen worden in een destillatietoren (ook: destillatiekolom) geleid. De dampen stijgen op door de destillatietoren en worden tegelijkertijd afgekoeld. De zwaarste stoffen hebben een hoog kookpunt, de lichtere stoffen een laag kookpunt. Lees verder »