Wat is het tarief van een vereffenaar?
Situatie 1: alle betrokken partijen (erfgenamen, executeur en eventuele andere belanghebbenden) kunnen instemmen met de benoeming van een vereffenaar. In dit geval kan de procedure tot benoeming van een vereffenaar worden gevoerd voor een vast bedrag aan honorarium van € 500,- exclusief 21% btw. Lees verder »
Kan een notaris vereffenaar zijn?
De rechtbank benoemt over het algemeen een gespecialiseerde erfrechtadvocaat of notaris tot vereffenaar. Een aantal advocaten van Advocaten Familie- & Erfrecht wordt regelmatig door de rechtbank tot vereffenaar benoemd. Lees verder »
Wat mag je als je vereffenaar doen?
De vereffenaar maakt de nalatenschap klaar voor verdeling. Hij beheert de bezittingen van de nalatenschap, int de vorderingen en voldoet de schulden van de nalatenschap. De belangen van de erfgenamen en de schuldeisers dient hij daarbij te behartigen. Lees verder »
Hoe lang duurt een vereffening verdeling?
Reken voor een procedure in eerste aanleg op een extra termijn van zowat negen maanden tot één jaar en voor een beroepsprocedure op een bijkomende termijn van nog eens één à twee jaar. Lees verder »