Wat is het verschil met bio?
Een product is biologisch als het minstens voldoet aan de Europese biowetgeving. Maar een biologisch bedrijf kan ervoor kiezen om verder te gaan dan de biowetgeving. Om zijn inspanningen rond lokale herkomst, duurzame verpakking, transport, eerlijke handel . Lees verder »
Wat zijn de nadelen van biologisch eten?
- prijs: De prijs van biologische voeding ligt hoger dan reguliere voeding. ...
- kwaliteit: Doordat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt kunnen groenten en fruit aangetast worden door bijvoorbeeld insecten.
- Lees verder »
Wat is het verschil tussen biologisch en gewoon?
Het enige verschil is dat er bij de biologische teelt gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen in plaats van synthetische pesticiden. Deze 'natuurlijke' pesticiden zijn echter nog steeds allesdodende middelen. Lees verder »
Is biologisch voedsel beter?
In het algemeen is niet aangetoond dat biologisch voedsel gezonder is dan gangbaar voedsel. Onderzoek naar individuele producten laat zien dat biologische producten in het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen bevatten en soms minder nitraat dan gangbare producten. Lees verder »
Wat wordt er bedoeld met biologisch?
Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw. Biologische producten zijn herkenbaar aan de keurmerken: EKO, Europees biologisch en Demeter. Lees verder »