Wat is het verschil tussen bloem en Cakemeel?
Cakemeel. Cakemeel is eigenlijk een variant op zelfrijzend bakmeel. Ook hier geldt dus dat het een bloem is, en niet een meel zoals de naam doet vermoeden. Aan cakemeel worden naast bakpoeder vaak ook smaakstoffen toegevoegd, vanille en citroen bijvoorbeeld. Lees verder »
Kan je cakemeel vervangen?
Hoewel je cakemeel in een recept kan vervangen door normaal bloem levert het een mindere kwaliteit cake op. Gebruik liever Zeeuwse bloem vanwege het lage eiwitgehalte, maar echt cakemeel is superieur. Lees verder »
Kan ik ook meel gebruiken in plaats van bloem?
Het antwoord is ja … máár. Meel heeft net iets andere eigenschappen dan bloem, dus het resultaat zal dan ook niet exact hetzelfde zijn als wanneer je tarwebloem gebruikt. In hoeverre je het verschil zal merken hangt er heel erg van af wat je precies gaat make. Lees verder »
Is cakemeel hetzelfde als cake Flour?
Waar cake flour een samenstelling is van tarwebloem en maïzena, is het Nederlandse cakemeel een samenstelling van bloem met diverse toevoegingen. Lees verder »
Waarom Amandelmeel ipv bloem?
Je kunt normale bloem goed vervangen door amandelmeel. Bijvoorbeeld omdat je glutenvrij moet eten, of omdat je het leuk vindt om een beetje te experimenteren met smaak en structuur. Houd er rekening mee dat bloem zorgt voor luchtigheid en dat amandelmeel een wat steviger en compacter eindresultaat geeft. Lees verder »
- Hoe kun je een cake het beste bewaren?
- Hoeveel budget is er nog stap?
- Wie komen er in aanmerking voor een eventueel stap-budget?
- Hoe snel is het stap-budget op?
- Is het stap-budget ook voor studenten?
- Welke cursus valt onder stap?
- Is er nog stap-budget beschikbaar?
- Hoe kan ik een opleiding vergoed krijgen?