Wat is het verschil tussen een appartement en een flat?

Een appartement kan uit meer dan één verdieping bestaan. 'Appartement' wordt ook gebruikt voor een luxueuze flat en voor een gemeubileerde vakantieflat. Een 'flat' is een woning waarvan alle vertrekken op één verdieping liggen en die deel uitmaakt van een flatgebouw. Lees verder »

Bron: vrttaal.net

Wat valt onder een appartement?

Een appartement is een individuele woning in een groter gebouw met gemeenschappelijke delen zoals een flat of appartementsgebouw (Vlaams). Een appartement kan zowel onderdeel zijn van een klein appartementencomplex als van een torenflat. Lees verder »

Wat is de definitie van een flat?

Flat is het Engelse woord voor plat. Het duidt als woningnaam ook op de hoogte van de gelijkvloerse woning. In het Nederlands is deze Engelse term vooral in gebruik als aanduiding voor een hoog gebouw met etagewoningen. Lees verder »

Bron: www.ed.nl

Waarom heet het een appartement?

Reacties. Zoals zoveel woorden in het Nederlands is het woord 'appartement' ontleend aan het Frans, en die taal heeft het uit het Latijn gehaald. Het woord is samengesteld op basis van het Latijnse woord "pars" en dat betekent: deel. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen een appartement en een flat?