Wat is het verschil tussen een huzarensalade en een Russisch ei?
Russische salade is vergelijkbaar met huzarensalade, maar nét even anders. Het verschil is dat bij Russische salade altijd gekookt ei wordt toegevoegd. Met daarop eventueel een beetje kaviaar. Het vlees wordt in de Russische salade vaak vervangen door vis. Lees verder »
Waarom heet het Russisch ei?
Het Russisch ei komt veel voor in België, Nederland en Duitsland. In het Duits en Frans worden met resp. Russisches Ei en œufs à la russe echter meestal gevulde eieren bedoeld. Franse koks gebruikten de uitgang à la Russe veelal voor creaties die exotisch moesten klinken. Lees verder »
Hoe komt huzarensalade aan zijn naam?
Eenmaal tussen de vijandelijke troepen moesten ze onopgemerkt zien te blijven. Een vuurtje stoken om te koken was onmogelijk. Daarom namen de huzaren vooraf bereid voedsel mee. Door dit voedsel te mengen ontstond een koude salade, die al snel 'huzarensalade' werd genoemd. Lees verder »