Wat is het verschil tussen een spiegelreflexcamera en een systeem camera?

Het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflex: Een spiegelreflexcamera (links) is een camera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Daarmee kijk je door de lens naar je onderwerp. Een systeemcamera (rechts) is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem. Lees verder »

Wat is het voordeel van een systeem camera?

Een groot voordeel ten opzichte van de spiegelreflexcamera is dat een systeemcamera vrij compact is. Dit komt door het ontbreken van het spiegelsysteem. Houd er dus wel rekening mee dat je hierdoor je onderwerpen niet via de lens bekijkt maar via een digitaal beeld. Lees verder »

Is een spiegelreflexcamera een digitale camera?

De naam zegt het al, een spiegelreflexcamera is een digitale camera met een spiegelsysteem. Via de spiegel kijk je naar je onderwerp. Een spiegelreflexcamera heeft een verwisselbaar lenzensysteem. Lees verder »

Hoe gebruik je een spiegelreflex camera?

In tegenstelling tot een compactcamera kijk je bij een spiegelreflexcamera door een zoeker om de compositie te bepalen. Hier komt de spiegel uit spiegelreflex vandaan, het beeld van de lens wordt door middel van een opklapbare spiegel naar de zoeker gestuurd. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen een spiegelreflexcamera en een systeem camera?