Wat is het verschil tussen een woning en een huis?

De woorden zijn vaak inwisselbaar, maar het woord woning is ruimer en abstracter. Een woning kan ook een flat of een appartement zijn. En huis heeft ook nog andere betekenissen, bijvoorbeeld van Oranje, van een slak, van een horloge en van een planeet. Lees verder »

Wat is de definitie van een woning?

De definitie van een woning luidt als volgt: De kleinste binnen één of meer panden gelegen en voor woondoeleinden bestemd (gebruiksdoel is woonfunctie) verblijfsobject, ontsloten via een eigen toegang vanaf de openbare weg, een erf of een gedeelde verkeersruimte, wordt als woning aangemerkt. Lees verder »

Bron: www.cbs.nl

Is een appartement ook een huis?

Appartement of appartementsrecht Onder appartement wordt in het spraakgebruik de afzonderlijke woning in een groter gebouw verstaan. Juridisch en fiscaal wordt de eigenaar van een appartementsrecht wel gewoon als woningeigenaar aangemerkt. Lees verder »

Hoe noem je een groot huis?

Wat een huis een herenhuis maakt is een statige en luxe uitstraling. Het zijn doorgaans grote woningen met hoge plafonds. Herenhuizen zijn veel te vinden in grote steden zoals Nijmegen of Utrech. Lees verder »

Is mijn huis een villa?

Een villa is een royale vrijstaande eengezinswoning met twee of meer verdiepingen, omgeven door een grote vrije ruimte in de vorm van tuin of water. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen een woning en een huis?