Wat is het verschil tussen geostationaire satellieten en polaire satellieten?
Geostationair en polair Er is een onderscheid tussen satellieten die op een vast punt ten opzichte van de aarde staan, de geostationaire satellieten en satellieten die een cirkelvormige baan over de polen beschrijven, de polaire satellieten. Lees verder »
Wat doen geostationaire satellieten?
In de praktijk wordt de geostationaire baan vooral gebruikt voor communicatie- en weersatellieten. Een groot voordeel van satellieten die zich in deze positie bevinden, is dat antennes op Aarde nooit moeten verplaatst worden aangezien geostationaire satellieten zich steeds aan hetzelfde punt aan de hemel bevinden. Lees verder »
Wat betekent geostationaire?
De geostationaire baan is de cirkelvormige baan rond de aarde waar een kunstmaan of ander object stil lijkt te staan ten opzichte van het aardoppervlak. Zo'n satelliet heet een geostationaire satelliet. Het is een van de vijf belangrijke soorten baan rond de aarde. Lees verder »
Hoe draait een polaire satelliet rond de aarde?
Een polaire satelliet cirkelt op een hoogte tussen 450 en 1000 km boven de aarde en volgt een baan over de polen. Gezien de aarde van west naar oost onder de satelliet door draait, heeft een polaire satelliet na een bepaald aantal omwentelingen de hele aarde in beeld gebracht. Lees verder »