Wat is het verschil tussen otters en bevers?
Een otter is ongeveer even groot als een bever, al heeft de bever een veel bredere rug. Otters hebben een smallere, langere, ronde staart. Ook de kop ziet er anders uit: de otter heeft een brede snuit die uitsteekt naast de neuspunt. De ogen staan iets naar voren gericht en hebben wenkbrauwe. Lees verder »
Wat lijkt er op een otter?
Wat lijkt er op een otter? Zo behoort de bever tot de knaagdieren – hij is zelfs het grootste knaagdier van Europa – en de otter tot de marterachtigen, de familie waartoe ook de wezel en de hermelijn behoren. De bever leeft in families; de otter in z'n eentje. Lees verder »
Wat is het nut van een otter?
In het verleden werd de otter genadeloos vervolgd omdat hij werd gezien als een geduchte concurrent van de visserij. Inmiddels weten we beter en is de otter een belangrijk boegbeeld voor het welslagen van de natuurontwikkeling, het waterbeleid en een motivatie om barrières te slechten. Lees verder »
Waar komen beverratten voor?
De beverrat leeft in gebieden met water, zowel stromend als stilstaand, en met een rijke oevervegetatie. Dit zijn rivierlopen, kleiputten, grindgaten, moerassige gebieden, kleine en traag stromende rivieren, estuaria en kusten. Ook leeft de beverrat wel in zoute milieus. Lees verder »
Hoe zwemt een otter?
Een otter gebruikt zijn snorharen om te voelen. Zo voelt hij het water bewegen als er vissen langs zwemmen. Met hulp van deze gevoelige haren kunnen de otters in modderig water en in het donker jagen. Kijk weer een vis!21 jan. Lees verder »