Wat is het verschil tussen pedagogiek en orthopedagogiek?

Wat is het verschil tussen een pedagoog en een orthopedagoog? Een kort antwoord: een pedagoog houdt zich vooral bezig met de opvoeding van 'gezonde' kinderen en een orthopedagoog komt tot handelen als er al iets mis is met een kind. Lees verder »

Wat kun je als orthopedagoog?

Orthopedagoog. Een orthopedagoog is gespecialiseerd in opvoed- en ontwikkelvragen van kinderen en jongeren. Zij houden zich bezig met afwijkende opvoedingsvragen en adviseren aan ouders, docenten en andere specialisten binnen de zorg. Lees verder »

Bron: www.nvo.nl

Wat is het verschil tussen een orthopedagoog en een kinderpsycholoog?

Van oudsher richt een orthopedagoog zich vooral op een kind binnen het gezin en richt een kinder- en jeugdpsycholoog zich op het kind zelf en mogelijke diagnosestelling hierin. Dit verschil is echter al jaren niet meer zo sterk terug te vinden in de opleiding. Lees verder »

Bron: jaxie.nl

Wie mag zich orthopedagoog noemen?

Voordat iemand zich orthopedagoog-generalist mag noemen moet hij na een studie pedagogiek of psychologie met aanvullende vakken aan de universiteit, bijna 3000 uur werkervaring hebben en moet hij een aanvullende studie van zeker twee jaar met succes hebben afgerond. Lees verder »

Wat is het verschil tussen een gedragswetenschapper en een orthopedagoog?

Een orthopedagoog is net als een psycholoog een universitair opgeleide gedragswetenschapper. Bij een orthopedagoog is de (problematische) opvoedingssituatie het uitgangspunt. Vaak ligt achter iemands problematiek een heel verhaal, waar de omgeving ook bij betrokken is. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen pedagogiek en orthopedagogiek?