Wat is het verschil tussen verse en gedroogde kruiden?
Wat is het verschil? Gedroogde kruiden hebben een intensere smaak dan de verse variant. Ze bevatten minder oliën en water en je hebt er daarom qua volume ook minder van nodig. Vuistregel: gebruik 1/3 hoeveelheid gedroogde kruiden ten opzichte van verse. Lees verder »
Wat zijn gedroogde kruiden?
Gedroogde kruiden en specerijen worden op hoge temperaturen gedroogd, waardoor deze oliën veelal verloren gaan. Gevriesdroogde kruiden en specerijen ondergaan een heel ander proces: een proces van vriesdrogen. Lees verder »
Wat zijn verse kruiden?
Kruiden komen vooral van kruidachtige planten (een botanische indeling) en groeien in een gematigd klimaat. Meestal worden de verse bladeren gebruikt. Voorbeelden van kruiden zijn peterselie, selderij, lavas en basilicum. Ook worden vruchten en zaden gebruikt, denk aan karwijzaad, mosterdzaad en jeneverbes. Lees verder »
Hoe gebruik je gedroogde kruiden?
Wanneer gebruik je gedroogde kruiden Gedroogde kruiden gebruik je over het algemeen het beste aan het begin van het koken, zodat de smaken goed kunnen vrijkomen. Als de gedroogde kruiden die je gebruikt groen zijn, kun je die beter pas 5 minuten voor het einde toevoegen, omdat ze snel aanbranden. Lees verder »
Welke gedroogde kruiden zijn gezond?
- Kurkuma. Wat: oranjekleurig (poeder), ook wel geelwortel, behoort tot de gemberfamilie. ...
- Gember. Wat: ziet eruit als een kboomstronkje, geel vanbinnen, bevat magnesium en fosfor. ...
- Peterselie. Wat: groen plantje, bevat ijzer, kalium, vitamine A, B, C en K. ...
- Kardemom. ...
- Kaneel. ...
- Zwarte peper.
- Lees verder »