Wat is het verschil tussen witte champignons en kastanjechampignons?
De kastanjechampignon is het broertje van de witte champignon. Het verschil zit 'm met name in de smaak. De kastanjechampignon bestaat uit wat steviger vruchtvlees en heeft een lichte, nootachtige smaak dat wat droger en pittiger is dan de witte champignon. Lees verder »
Hoe weet je of kastanjechampignons nog goed zijn?
Bewaar ze ook niet bij fruit, want dan zullen de champignons sneller achteruitgaan. Hoe weet ik of de kastanjechampignons niet goed meer zijn? De kastantjechampignons zijn dan beschimmeld, slap of verspreiden een zure geur. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of zelfs proeven. Lees verder »
Welke paddenstoelen zijn het gezondst?
Hoewel paddenstoelen geen volwaardige vleesvervangers zijn, zitten ze wel vol gezonde voedingsstoffen. Wat je favoriet ook is - cantharel, oesterzwam, shiitake of portobello - alle paddenstoelen leveren vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Lees verder »
Kan je kastanje Champions rauw eten?
Dat is niet verstandig. In rauwe paddenstoelen, zoals champignons en shii-takes, komt van nature de gifstof agaritine voor. Deze stof blijkt kankerverwekkend te zijn bij muizen, en is daarom mogelijk in grotere hoeveelheden ook giftig voor mensen. Lees verder »